« 1984. Колгосп тварин » Джордж Орвелл

« 1984. Колгосп тварин » Джордж Орвелл
Назва: « 1984. Колгосп тварин »
Письменник: Джордж Орвелл
Рік: 2023
Видавництво: Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля»
Жанр: Фантастика

 

 

 

Анотація до книги « 1984. Колгосп тварин » Джордж Орвелл

“1984” – це класичний роман, який залишається актуальним і сьогодні, несучи важливе попередження про загрозу тоталітаризму. Написаний Джорджем Орвеллом у 1940 році, цей твір відображає майбутнє, де свобода і приватність під загрозою, ідеальна держава контролює всі аспекти життя людини.

У світі “1984” Вінстон Сміт – звичайний чоловік, який працює в Міністерстві Правди, де правда переписується і перетворюється на інше. Він живе в світі, де Поліція Думок моніторить кожну думку і Міністерство Любові завдає болю та контролює відносини. Реальність є абсурдною, життя – за шаблоном, а особистість загублена у теоретичних стандартах. Тут немає свободи висловлювання або думки, бо Старший Брат завжди бачить і контролює.

“Колгосп тварин” – це короткий твір, в якому проводиться паралель з диктатурою Радянського Союзу. Він відображає події, які привели до російської революції 1917 року та сталінської епохи. Розповідаючи історію тварин, які повалили свого господаря та встановили правила свого суспільства, Орвелл звертає увагу на те, як влада може зловживати своєю владою та переписувати історію.

Обидва ці твори залишають читачів з глибокими роздумами про важливість свободи, правди і індивідуальності, а також про небезпеку тоталітаризму і масового контролю.


Дуже зручно на нашому сайті читати книгу « 1984. Колгосп тварин » Джордж Орвелл онлайн українською мовою, а перед цим ознайомитись з цитатами та відгуками тих, хто їх вже прочитав. Зробити це можна безкоштовно та без реєстрації.

Вірші, література різних жанрів, книжки для найменших – все це є у нас. Ви можете скачати книгу повністю безкоштовно на iPhone, iPad з ОС Android або iOS в різних форматах: pdf, rtf, txt, fb2, epub. Зручно також слухати аудіокниги на телефоні або планшеті.

Оцініть статтю
E-Biblioteka